Bingo på nätet

Mängder av spelare världen över har fastnat för bingo på nätet, eller onlinebingo som det också kallas. Bingo på nätet är samma roliga spel som i årtionden har lockat svenskar till bingohallar runt om i landet.

Det var under 50-talet som spelet lanserades i Sverige, då som ett sätt för idrottsklubbar att samla in mer pengar till sin verksamhet. Spelet spred sig snabbt och från att bara ha erbjudits på ett tiotal platser så kunde man i början av 1970-talet spela bingo på mer än 500 platser i landet.

Under 1990-talet lanserades bilbingo och även Bingolotto på tv, något som ytterligare bidrog till att öka bingospelets popularitet. Bingospelarna lockas till spelet för att det är socialt, underhållande och enkelt. Oavsett om man är nybörjare eller erfaren spelare så har man lika stor chans att vinna. Man behöver inte lära sig några krångliga regler och alla kan spela med alla, oavsett nivå.

Onlinebingo lanserades 2006 och det innebar en otrolig nystart för spelet. Tidigare var bingospelarna framförallt äldre. Med onlinebingon så är det nu också många unga som lockas till spelet. För spelbolagen är bingoockså ett sätt att locka kvinnor till spelsajterna. Det är ju mest män som spelar poker och casinospel, men man uppskattar att 90 procent av bingospelarna på nätet är kvinnor.Bingo på nätet har många fördelar jämfört med att spela bingo i bingohall. Visserligen är bingo i bingohall också väldigt roligt och det är framförallt ett socialt spel där man har en bingoutropare och man träffar de andra spelarna. Men onlinebingo kan spelas när som helst, vart som helst och det finns ett mycket större utbud av spel och olika bingovarianter att prova på. Under tiden man spelar bingo på nätet så kan man chatta med de andra spelarna eller spela små extraspel i chatten.

Hur spelar man bingo på nätet?

Det är inte alls svårt att spela bingo på nätet. För att kunna spela onlinebingo måste man bli medlem på en bingohall på nätet, men det tar bara några minuter och är inte alls krångligt. Därefter är det bara att köpa brickor och spela.På nätet har man dessutomen superbra funktion som kallas för automatisk ikryssning av brickorna. Då kan man luta sig tillbaka och vänta på att vinsten ska komma in på spelkontot. Datorn kryssar då för numren i takt med att de blir uppropade.En annan fördel med bingo på nätet är att man aldrig missar en eventuell vinst. Vinstpengarna hamnar alltid direkt på spelkontot när spelet är slut, så om man väljer automatisk ikryssning så behöver man inte ens sitta vid datorn utan man kan ha chans att vinna pengar medan man diskar eller leker med barnen.