Bonusar

En av de många fördelarna med att spela bingo på nätet är att man kan få betalt för att göra det. Eller nästan åtminstone. Men som nätbingospelare vore det dumt att inte utnyttja de olika bonusar som erbjuds. Samtidigt ska man också vara medveten om att de i nästan samtliga fall kommer med vissa hållhakar, som gör att man inte alltid direkt kan ta ut den vinst man gör. Bingobonusar kommer framför allt i två olika varianter: registreringsbonus och insättningsbonus.

Registreringsbonus innebär att så fort du registrerar dig får du pengar att spela för. Denna bonus är ofta inte så stor, kanske bara 50 kronor eller så. Men det är tillräckligt för att du ska kunna testa den bingo som erbjuds, och se efter om deras sajt verkar passa dig: om communityt är trevligt och stämning och support bra.

Insättningsbonusen är den viktigaste formen av bonus. När du första gången sätter in pengar, så matchas detta belopp upp till en viss nivå, till exempel 250 kronor, så att du får dubbelt så mycket att spela för. Insättningsbonusar förekommer också ibland efter den första insättningen, till exempel första insättningen varje månad, eller under speciella kampanjer.

Så vad är det då för hållhakar som brukar förknippas med bonusar? Det är egentligen inte så farligt, och ingenting som kommer att kosta dig extra pengar på något sätt. Dessa olika bonusar brukar i allmänhet ha ett omsättningskrav kopplat till sig, som innebär att du när du vunnit inte direkt kan ta ut vinsten i reda pengar. Om du till exempel fått en bonus på 100 kronor, och den har ett omsättningskrav på 10 gånger, så måste du spela för bonuspengarna, och de pengar du vunnit med dem för 1,000 kronor innan de ”frikopplas” och du kan använda dem som du vill. Det kanske låter snålt, men tänk då på att det är extra vinstchanser och spelmöjligheter du får, utan att du behöver göra något för det.