Olika bingovarianter

 

Den vanligaste varianten av bingo är klassisk bingo. Det är den typ av bingo som spelas på brickor som består av fem gånger fem rutor. Högst uppe står bokstäverna B-I-N-G-O. Bingoutroparen säger exempelvis B-05 och då är det din uppgift att markera detta nummer ifall det finns på din bricka. Du har totalt 25 nummer på din bricka. I 75 bollars bingo så slumpas nummer fram mellan 1 och 75, medan i 90 bollars bingo är det nummer mellan 1 och 90 som slumpas fram. Du kan få bingo antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt. Amerikansk bingo är en variant av klassisk bingo, där ett nummer redan är förkryssat. Detta nummer brukar sitta i mitten av brickan och är en slags friruta.

 
Mönsterbingo spelas på samma sätt som klassisk bingo, men istället för att det krävs fem nummer i rad för att vinna så vinner den som först lyckas markera ett förutbestämt mönster på bingobrickan.
Det kan vara ett X, fyra hörn, en fyrkant, en bokstav eller en siffra. Mönsterbingo kan ha olika svårighetsgrad beroende på hur komplicerade mönstren är. I Variantbingo använder man sig av en bingobricka som har tre vanliga brickor under varandra. Totalt har man alltså 75 nummer på brickan och spelar man 75 bollars bingo så finns alltså samtliga nummer med på alla bingobrickor. Man spelar fem omgångar på en och samma bricka, vilket ökar vinstchanserna avsevärt. När någon fått en rad går man vidare och spelar två rader, därefter tre rader, fyra rader och till sist krävs det en full bricka för att få bingo.
 
Förutom onlinebingo så kan man även spela bingo i bingohall och bilbingo.
 
Bingo i bingohall anordnas på förutbestämda tider, en eller flera gånger i veckan. Du kommer dit, köper dina brickor på plats och när bingon startar så finns det en bingoutropare som ropar ut nummer efter nummer. Du kryssar för dem på din bricka allt eftersom och ifall du får fem nummer i rad så har du fått bingo och vunnit. Mellan spelen kan man umgås med de andra spelarna och fika.
 
Bilbingo anordnas på somrarna på stora parkeringar. Man sitter i bilen och spelar. Numren ropas ut i högtalare över parkeringen och när någon får bingo så tutar man. Är det vackert väder kan man ta med solstolar och sitta intill bilen och spela. Det är väldigt socialt, många tar med hela familjen eller kompisgänget för att spela.